Wyszkowscy seniorzy owo zintegrowana brać, jednym ze sposobów na tę integrację jest zrzeszenie dorocznego balu ostatkowego. Tegoroczny odbył się pod patronatem burmistrza, Grzegorza Nowosielskiego. Dwójka baty w tygodniu seniorzy uczęszczają na lekcje na siłowni, trzy cięgi w tygodniu całkowicie
wczasy dla seniorów z instruktorką nordic walking wychodzą aż do Deczna albo spacerują po mieście, mają także kurs na basenie natomiast ogólnorozwojowe trening odbywające się w hali. - Brałam udział we wszystkich dotychczasowych edycjach programu, W warsztatch w Konstancinie wzięło udział 100 osób z całej Polski. Uczestnicy warsztatów mieli wybór spotkania się z liderami pracy społecznej. Poznali różne metody a techniki animacji, które mogą byc wykorzystane w pracy spośród grupą. Dowiedzieli się gdy spełnić ciekawe kurs międzypokoleniowe; kiedy puścić w ruch klub kinematograficzny azali klub wolontariusza; kiedy zrealizować imprezę integrującą mieszkańców osiedla a wprzódy należałam podobnie do klubu Kwadransowych Grubasów, najważniejsza jest umotywowanie natomiast chęci. Pomiędzy poszczególnymi edycjami programu sama ćwiczę z wnukami bądź jeżdżę na rowerze. Aktualnie wnuki się śmieją: babina twoja osoba na siłownię chodzisz, to dasz radę - mówi Kalina Wysocka, jedna spośród uczestników programu.
Seniorzy skupieni dookoła Ośrodka Pomocy Społecznej w Wyszkowie, Domu Dziennego Pobytu, stowarzyszenia "Promenada”, Wyszkowskiego Ośrodka Kultury – w sumie w pewnej mierze 150 osób - społem ruszyli w potańcówka, tudzież przewodnim motywem balu dawny Hawaje, spośród hawajską palmą, strojami a rytmami.