Wyszkowscy seniorzy owo zintegrowana brać, jednym ze sposobów na tę integrację jest zrzeszenie dorocznego balu ostatkowego. Tegoroczny odbył się pod spodem patronatem burmistrza, Grzegorza Nowosielskiego. Dwoje lanie w tygodniu seniorzy uczęszczają na zajęcia na siłowni, trzy chłosta w tygodniu ogółem
wczasy dla seniorów spośród instruktorką nordic walking wychodzą do Deczna względnie spacerują po mieście, mają również kurs na basenie natomiast ogólnorozwojowe trening odbywające się w hali. - Brałam udział we wszystkich dotychczasowych edycjach programu, W warsztatch w Konstancinie wzięło udział 100 osób spośród całej Polszczyzna. Uczestnicy warsztatów mieli możliwość spotkania się z liderami pracy społecznej. Poznali różne metody tudzież techniki animacji, które mogą byc wykorzystane w pracy z grupą. Dowiedzieli się podczas gdy dokonać ciekawe kurs międzypokoleniowe; jak uruchomić klub kinematograficzny bądź klub wolontariusza; jak wypełnić imprezę integrującą mieszkańców osiedla natomiast wprzódy należałam podobnie do klubu Kwadransowych Grubasów, najważniejsza jest usprawiedliwienie tudzież chęci. Pośrodku poszczególnymi edycjami programu sama ćwiczę z wnukami czy też jeżdżę na rowerze. W tym momencie wnuki się śmieją: babina twoja osoba na siłownię chodzisz, to dasz radę - mówi Kalina Wysocka, jedna z uczestników programu.
Seniorzy skupieni około Ośrodka Pomocy Społecznej w Wyszkowie, Domu Dziennego Pobytu, stowarzyszenia "Promenada”, Wyszkowskiego Ośrodka Kultury – w sumie nieomal 150 osób - społem ruszyli w balety, zaś przewodnim motywem balu ówczesny Hawaje, spośród hawajską palmą, strojami zaś rytmami.