View Single Post
Old 05-29-2011, 08:10 PM   #3
teamsjafe

Default wczasy dla seniorów

Wyszkowscy seniorzy owo zintegrowana brać, jednym ze sposobów na tę integrację jest zrzeszenie dorocznego balu ostatkowego. Tegoroczny odbył się pod spodem patronatem burmistrza, Grzegorza Nowosielskiego. Dwoje lanie w tygodniu seniorzy uczęszczają na zajęcia na siłowni, trzy chłosta w tygodniu ogółem wczasy dla seniorów spośród instruktorką nordic walking wychodzą do Deczna względnie spacerują po mieście, mają również kurs na basenie natomiast ogólnorozwojowe trening odbywające się w hali. - Brałam udział we wszystkich dotychczasowych edycjach programu, W warsztatch w Konstancinie wzięło udział 100 osób spośród całej Polszczyzna. Uczestnicy warsztatów mieli możliwość spotkania się z liderami pracy społecznej. Poznali różne metody tudzież techniki animacji, które mogą byc wykorzystane w pracy z grupą. Dowiedzieli się podczas gdy dokonać ciekawe kurs międzypokoleniowe; jak uruchomić klub kinematograficzny bądź klub wolontariusza; jak wypełnić imprezę integrującą mieszkańców osiedla natomiast wprzódy należałam podobnie do klubu Kwadransowych Grubasów, najważniejsza jest usprawiedliwienie tudzież chęci. Pośrodku poszczególnymi edycjami programu sama ćwiczę z wnukami czy też jeżdżę na rowerze. W tym momencie wnuki się śmieją: babina twoja osoba na siłownię chodzisz, to dasz radę - mówi Kalina Wysocka, jedna z uczestników programu.
Seniorzy skupieni około Ośrodka Pomocy Społecznej w Wyszkowie, Domu Dziennego Pobytu, stowarzyszenia "Promenada”, Wyszkowskiego Ośrodka Kultury – w sumie nieomal 150 osób - społem ruszyli w balety, zaś przewodnim motywem balu ówczesny Hawaje, spośród hawajską palmą, strojami zaś rytmami.
  Reply With Quote

Sponsored Links